Vergaderen in Coronatijd

Myra van den Bremer

De Provinciale Staten vergaderen vanaf 9 september weer fysiek


Provincie Zuid-Holland start vanaf 9 september met fysieke vergaderen. De commissies komen fysiek bij elkaar en vergaderen in de Statenzaal. Voorwaarde is wel dat de vergaderingen verantwoord en veilig verlopen met inachtneming van de dan geldende RIVM richtlijnen. Dit betekent dat de vergaderingen op een andere wijze zullen plaatsvinden. Hieronder treft u een video aan met de looproutes vanuit de parkeergarage naar de ontvangstruimte en de vergaderzaal.

Commissievergaderingen en insprekers

De commissievergadering vindt plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis. In verband met de huidige situatie is het niet mogelijk om direct plaats te nemen in de Statenzaal. U wordt allen een voor een begeleid door een medewerker van de provincie naar de Statenzaal en na uw inspraak wordt u weer begeleid bij het verlaten van de zaal. Na elke inspraak wordt het spreekgestoelte gereinigd. 

U kunt parkeren in de grote parkeergarage, deze is iets voorbij het hoger gelegen bezoekersparkeerdek. U meldt zich bij de slagboom aan als inspreer voor de betreffende Statencommissie. In he midden van de parkeergarage is een trap naar boven. Als u naar boven gelopen bent, volgt u het bordje receptie. U meldt zich daar aan en daarna wordt u naar de wachtruimte verwezen waar u de vrgadering kunt volgen. U wordt tijdig opgehaald om in te spreken. Na afloop van uw inspraak kunt u desgewenst in de wachtruimte de vergadering via de schermen verder volgen.

U wordt gevraagd alleen naar het provinciehuis te komen en zich een kwartier na aanvang van de vergadering te melden. Dit kan niet eerder omdat er anders teveel personen aanwezig zijn bij de receptie.

Houdt u ten allen tijde 1,5 meter afstand en volg de aangegeven looproutes. Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, vrhoging of plotseling verlies van smaak of reuk blijf dan thuis.

Wij hebben een filmpje gemaakt waarin de diverse looproutes in beeld zijn gebracht, u wordt geadviseerd dit fimpje vooraf te bekijken. 

Video "Vergaderen in Coronatijd"

In onderstaande video een korte impressie van enkele aanpassingen die op het Provinciehuis zijn gedaan vanwege corona.

Uitgelicht

Zoeken