Nieuw leerplatform Statenleden en waterschapsbestuurders

Liesbeth Buzugbe

Met het nieuwe www.leerplatformstatenleden.nl kunnen de honderden nieuwe statenleden die morgen worden geïnstalleerd zich snel inwerken voor het Statenlidmaatschap, onafhankelijk van tijd en plaats.

Het platform biedt e-learning modules over hoe provincies en waterschappen werken en over complexe dossiers als de Omgevingswet en financiën. Ook vinden Statenleden en waterschapsbestuurders er nog andere instrumenten die hen ter beschikking staan. De platforms worden betaald door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Statenleden houden vaak veel ballen tegelijk in de lucht. Hun gewone baan, het werk voor Provinciale Staten en andere verantwoordelijkheden. “Een goed initiatief,” vindt minister Ollongren (BZK) de e-modules. “Zo komen ook nieuwe Statenleden en waterschapsbestuurders beslagen ten ijs. Ze spelen een belangrijke rol in dit tijdperk van de energietransitie tot de krappe woningmarkt. Snel op vlieghoogte komen, is belangrijk. Met dit platform kun je bijleren wanneer het jou zelf uitkomt.” Op de nieuwe platforms kunnen ze op een interactieve manier kostenloos actuele informatie en verdiepende kennis opdoen wat voor hun Staten- of waterschapswerk van belang is. 

Uitgelicht

Zoeken