Commissie Ruimte en Leefomgeving op werkbezoek in zoetermeer

Fleur de Groot

De commissie Ruimte en Leefomgeving ging woensdagochtend op werkbezoek bij de gemeente Zoetermeer. De commissie wilde graag horen en zien wat het gemeentebestuur doet om de binnenstad van Zoetermeer aantrekkelijk te houden en wat hun aanpak is voor het moderniseren van woonwijken.

De burgemeester Charlie Aptroot, heette de Statenleden welkom en vertelde trots over de ontwikkelingen in zijn gemeente en het feit dat Zoetermeer de derde stad is van Zuid-Holland.

Welkom door burgemeester Aptroot

 In een aantal presentaties kreeg de commissieleden zicht op de ontwikkelingen in de binnenstad en waarom de Holland Outlet Mall (HOM) juist in de gemeente Zoetermeer zou passen. De fracties waren vooral in dit aspect geïnteresseerd aangezien het detailhandelbeleid binnenkort op de agenda staat.

Daarnaast houdt de commissie zich bezig met de regionale woonvisie. Hieronder valt onder meer het duurzaam vernieuwen van verouderde woonwijken. De wijk Palenstein dat met “Nul op de meter’ de woningen vernieuwt; oftewel energiezuinige woningen bouwen gaf inzicht in hoe met deze opgave omgegaan kan worden. 

Na deze informatie ging de commissie met de burgemeester en wethouders een stadswandeling door Zoetermeer maken om zo met eigen ogen te zien wat er gaande is in deze gemeente.

Uitgelicht

Zoeken